Massage


Holistische massage en massagetherapie.

Vanuit mijn holistische visie wordt iedere massage afgestemd op wat er bij u op dat moment aandacht vraagt.

Een massage of massagetherapiesessie begint meestal met een kort gesprekje vooraf, waarin we samen afstemmen wat de intentie van de massage zal zijn. Hoe gaat het met u? Spelen bepaalde thema's een rol in uw leven op dat moment of zijn er misschien lichamelijke klachten? Samen kijken we dus naar wat u op dat moment nodig heeft.

Bij de verwachting dat er een aantal sessies zal worden gestart, zal ik bij de eerste sessie een langer intakegesprek met u voeren waarbij we samen uw wensen in kaart brengen. Bij elke volgende sessie kijken we terug op uw ervaringen in de tussenliggende tijd en kijken we wat aandacht nodig heeft in de sessie van die dag.

Aan het eind van elke sessie ligt u nog een poosje na om te voelen wat de behandeling u heeft gegeven. Nadat u van de massagetafel afgekomen bent drinken we een glas water of kopje thee voor u weer naar huis toe gaat. Mocht u nog vragen hebben kunt u ze op dat moment stellen. We maken indien gewenst een vervolgafspraak.

De volgende vormen van massage en andere technieken kan ik gebruiken zodra ik voel tijdens de behandeling, dat ze helpend kunnen zijn in uw situatie:

Klassieke massage

Klassieke massage gebruik ik op die plekken van uw lichaam waar plaatselijk dieper en gerichter werk gewenst is.

"Trager" bewegingstechnieken
  

Met  "Trager" bewegingstechnieken maak ik contact met de fascia (een bindweefselweb dat in verbonden banen door het gehele lichaam loopt) om de balans in het lichaam te verbeteren en moeitelozer bewegen te ervaren.

Diepe weefsel massagetechnieken

Deze massagetechnieken richten zich ook op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) en de houdingsspieren. Deze kunnen een belangrijke rol spelen bij onbewuste spanning en stress en worden bij diep weefsel werk met veel gevoel aangeraakt, waardoor  uw energie weer kan gaan stromen. De diepe, warme technieken zorgen voor ruimte en een nieuwe ervaring van je eigen lichaam.

"Essalen" massage

Kenmerkend voor deze vorm van massage zijn de lange verbindende strijkingen. De meditatieve rust, volle aanraking, speelsheid en vloeiende beweging waarmee de grepen worden uitgevoerd geven een gevoel van diepe verbondenheid met alle lagen. Er ontstaat een ontspannen, helende energie-flow. Uw hele lichaam voelt door deze lange strijkingen weer meer als één geheel.

Stretchen en bewegen van de gewrichten 

Met het inzetten van deze technieken kan een gevoel van ontspanning, ruimte en vrijheid ontstaan. Stretchen helpt om meer ruimte in uw lichaam te ervaren. U voelt zich weer soepeler en vrijer om fijn te kunnen bewegen.

Ademtechnieken

Ademtechnieken verdiepen de werking van alle gebruikte massagetechnieken en ze kunnen het zelfbewustzijn vergroten. Het werken met de ademhaling kan de verschillende bewustzijnslagen verbinden en daardoor zorgen voor een diepere ontspanning.

Diverse oefeningen naast de tafel

Naast de massagetechnieken kan ik u ook oefeningen meegeven om thuis te doen.

Sportmassage en -verzorging

Lymfedrainage

Medical Taping