Yoga
Yin Yoga

Let op! Tot nader order geef ik geen yin yogagroepslessen . Evt. is privéles wel mogelijk.


Naast het geven van massages en massagetherapie ben ik ook geschoold in het geven van yin yogalessen.

Yin yoga is een yogavorm waarbij het gaat om het beïnvloeden van het bindweefsel door lang in één houding te blijven. Dit betreffen vooral liggende en zittende posities. In het begin zult u 2 tot 4 minuten in een houding blijven, na wat meer ervaring kan dit wel 5 minuten per positie zijn.

Yin yoga is een ontspannen manier om het bindweefsel maximaal te belasten. De yin-houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de heupen, het bekken, de knieën, de enkels en de totale wervelkolom te beïnvloeden. Het beoefenen van yin yoga bereidt het lichaam en de geest ook voor om bijvoorbeeld langere tijd meditatie te kunnen beoefenen.

Deze vorm van yoga is door de rustige vorm ook geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen die fysieke beperkingen ervaren. Ik kan yin yogalessen helemaal afstemmen op ieders wensen en mogelijkheden.

Een yin yogales begint met een korte meditatie, daarna volgen de oefeningen en de houdingen en we eindigen met ontspanning. Tijdens deze ontspanning is er ruimte voor stilte en eventueel een geleide meditatie