Over Quirine


Ik stel me graag aan u voor.


Ik ben geboren in Oud Beijerland in de Hoekse Waard. In 1979 behaalde ik daar het Havodiploma aan de Rijksscholengemeenschap. Mijn eerste vervolgopleiding deed ik in Rotterdam bij Instituut Schoevers. Hier behaalde ik het diploma tot directiesecretaresse. Vervolgens studeerde ik van 1980 tot 1983 aan de Frederik Muller Akademie in Amsterdam waar ik werd opgeleid tot bibliothecaresse. Daarna ben ik in diverse functies 16 jaar werkzaam geweest op de Vrije Universiteit in Amsterdam bij het Audiovisueel Centrum.

Sportmassage
In 2010 ben ik weer gaan studeren. Eerst deed ik de opleiding tot sportmasseur en -verzorger bij Wim Bijker bij Opleiding Sportmassage Groningen. Het diploma ontving ik in mei 2011. Ik deed via deze opleiding ook de aanvullende cursussen Medical Taping en Manuele Lymfedrainage.

Massagetherapie
In september 2011 ben ik gestart aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam met de 4- jarige HBO-opleiding tot holistisch masseur en massagetherapeut. Op 8 november 2015 ontving ik het diploma Massagetherapeut.
Ik heb me voor de eindscriptie van de opleiding tot massagetherapeut verdiept in het onderwerp " Ingrijpende levensgebeurtenissen en wat massagetherapie daarvoor kan betekenen". Rouw en verlies zijn thema's die al lange tijd mijn interesse hebben, mede door eigen ervaringen op dat gebied. Ik heb me er tijdens het laatste jaar van de opleiding dus verder in verdiept en kan mensen die aandacht op deze gebieden nodig hebben, daarin verder begeleiden met gespreks- en massagetherapietechnieken.Yin yoga
Naast de opleidingen tot sportmasseur en massagetherapeut ben ik ook opgeleid tot yin yogadocent. Deze rustige en zachte yogavorm, die vooral het bindweefsel in ons lichaam aanspreekt, past heel goed bij de massagetherapeutische technieken die ik toepas.

Nascholingen
Ik volg regelmatig na- en bijscholingen die mijn persoonlijke ontwikkeling stimuleren en mijn vaardigheden als massagetherapeut en yin yogadocent vergroten. De laatste workshop die ik volgde was op 5 februari 2016 bij Caroline Franssen in Culemborg over "omgaan met grenzen voor coaches en therapeuten". Elk jaar doe ik daarnaast nascholing op het gebied van het gebruik van AED-apparatuur en het toepassen van reanimatietechnieken om mijn licentie als sportmasseur up tot date te houden. In maart 2018 volgde ik de nascholing op de Akademie voor Massage en Beweging over  "Early relational trauma and touch" gegeven door Michael Mokrus. In april 2018 volgde ik de basiscursus Cranio Sacrale Therapie bij het Upledger Instituut in Oudewater. Vanaf eind februari 2019 heb ik de de specialisatie Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies bij Corinne de Graaf van Rouwen met Compassie voor massagetherapeuten gevolgd. Echt een opleidingstraject dat bij mij en mijn interesse voor rouw en verlies past.
                                                                                                                                        
Quirine Lodder